Wild Oregano oil 100% (10ml)

 • Από φρέσκια Ελληνική ρίγανη 100% βιολογικής καλλιέργειας

 • Ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε καρβακρόλη (>86%)

 • 100% απόσταξη ξηρού ατμού

Περιγραφή

Το Wild Oregano oil 100% είναι αιθέριο έλαιο βιολογικά καλλιεργούμενης στην Ελλάδα ρίγανης (Origanum vulgare spp. Hirtum) που αποστάζεται αποκλειστικά με ατμό, χωρίς χρήση διαλυτών και άλλων χημικών ουσιών. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε καρβακρόλη (>86%) και η χαμηλή του περιεκτικότητα σε θυμόλη (<3%) προσδίδουν τις εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες του αιθέριου ελαίου ρίγανης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δοσολογία και τρόπος χρήσης

Εσωτερική λήψη: 2 έως 4 σταγόνες την ημέρα διαλυμένες σε 1 ποτήρι νερό ή χυμό, απευθείας ή αφότου έχουν διαλυθεί σε φυτικό έλαιο.

Εξωτερική εφαρμογή:

Τοπική εφαρμογή (ακμή, τσίμπημα εντόμου, πονόδοντος, δοθιήνας κτλ): Προσθέστε 2 έως 5 σταγόνες σε μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και εφαρμόστε στην πάσχουσα περιοχή.

Μασάζ (στο στήθος, στις αρθρώσεις, στις πατούσες κτλ.): Προσθέστε 5 σταγόνες σε κουτάλι σούπας φυτικού ελαίου (αμυγδαλέλαιο, έλαιο jojoba κτλ) και εφαρμόστε στην πάσχουσα περιοχή.

Σημείωση: Να μη χρησιμοποιείται αδιάλυτο. Να αραιώνεται πάντα σε ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό έλαιο (αμυγδαλέλαιο, έλαιο jojoba κτλ).

Wild Oregano oil 10% (30ml)

 • Από φρέσκια Ελληνική ρίγανη 100% βιολογικής καλλιέργειας

 • Ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε καρβακρόλη (>86%)

 • 100% απόσταξη ξηρού ατμού

Περιγραφή

Το Wild Oregano oil 10% είναι αιθέριο έλαιο βιολογικά καλλιεργούμενης στην Ελλάδα ρίγανης (Origanum vulgare spp. Hirtum) σε οργανικό ελαιόλαδο με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υδροξυτυροσόλη (15mg – 20mg ανά 20g ελαιόλαδου). Η υδροξυτυροσόλη είναι αντιοξειδωτική πολυφαινόλη και βρίσκεται στους καρπούς και στα φύλλα της ελιάς (Olea europaea L.). H Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έχει αναγνωρίσει την ευεργετική δράση της υδροξυτυροσόλης στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου.

Δοσολογία και τρόπος χρήσης

Εσωτερική λήψη: 10 έως 20 σταγόνες 2 φορές την ημέρα υπογλώσσια ή διαλυμένες σε νερό ή χυμό.

Εξωτερική εφαρμογή:

Τοπική εφαρμογή (ακμή, τσίμπημα εντόμου, πονόδοντος, δοθιήνας κτλ): 1 έως 2 σταγόνες τοπικά.

Μασάζ (στο στήθος, στις αρθρώσεις, στις πατούσες κτλ): Προσθέστε 20 έως 25 σταγόνες σε κουτάλι σούπας φυτικού ελαίου (αμυγδαλέλαιο, έλαιο jojoba κτλ) και εφαρμόστε στην πάσχουσα περιοχή.

Wild Oregano oil Softgels (30 softgels)

 • Από φρέσκια Ελληνική ρίγανη 100% βιολογικής καλλιέργειας

 • Ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε καρβακρόλη (>86%)

 • 100% απόσταξη ξηρού ατμού

 • Εντεροδιαλυτές κάψουλες

Περιγραφή

Τα Wild Oregano oil Softgels είναι εντεροδιαλυτές κάψουλες με 10% αιθέριο έλαιο βιολογικά καλλιεργούμενης στην Ελλάδα ρίγανης (Origanum vulgare spp. hirtum) και οργανικό ελαιόλαδο με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υδροξυτυροσόλη (15mg-20mg ανά 20g ελαιολάδου). Η υδροξυτυροσόλη είναι αντιοξειδωτική πολυφαινόλη και βρίσκεται στους καρπούς και στα φύλλα της ελιάς (Olea europaea L.). H Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έχει αναγνωρίσει την ευεργετική δράση της υδροξυτυροσόλης στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου. Η συσκευασία περιέχει 30 κάψουλες με εντερική επικάλυψη που προστατεύουν και δεν ερεθίζουν το στομάχι.

Δοσολογία και τρόπος χρήσης

1 κάψουλα 1 ή 2 φορές την ημέρα μετά το φαγητό. Η λήψη να γίνεται με νερό.

Fungοr Nail Care (10ml)

Περιγραφή

Διάλυμα τοπικής εφαρμογής για τη φροντίδα και την υγιεινή των νυχιών

To Fungοr Nail Care είναι διάλυμα τοπικής εφαρμογής με αιθέριο έλαιο 100% βιολογικά καλλιεργούμενης στην Ελλάδα ρίγανης (Οriganum vulgare spp. hirtum) για τη φροντίδα και την υγιεινή των νυχιών. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την αποφυγή των αλλοιώσεων του νυχιού (πάχυνση επιφάνειας νυχιού, ευθρυπτότητα, κιτρίνισμα) που προκαλούνται από μόλυνση. Περιέχει αιθέριο έλαιο ρίγανης, θυμαριού, κανέλας, γαρίφαλου, tea tree oil και έλαιο σπόρου ηλίανθου, καλέντουλας, άρκευθου και λεμονιού καθώς και φυσική βιταμίνη Ε. Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό συστατικών με συνεργιστική και αποδεδειγμένη αντιμυκητιασική δράση για άμεσα αποτελέσματα.

Δοσολογία και τρόπος χρήσης

Πλύνετε τα χέρια και τα πόδια σας πριν από κάθε χρήση. Εφαρμόστε το Fungor Nail Care πάνω στα νύχια και στην περιοχή γύρω από αυτά. Περιμένετε 10-15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί. Χρησιμοποιήστε το 2 φορές την ημέρα για 4-8 εβδομάδες. Μην πλύνετε τα πόδια ή τα χέρια σας για 10-15 λεπτά.

 Συμβουλές για να αποφύγετε τις μυκητιασικές λοιμώξεις στα νύχια

 1. Πλένετε συχνά και σχολαστικά τα άκρα σας με σαπούνι και νερό
 2. Κόβετε συχνά τα νύχια σας
 3. Αποφύγετε να περπατάτε ξυπόλητοι σε δημόσιους χώρους
 4. Φοράτε γάντια στα χέρια σας όταν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά
 5. Αποφύγετε τον τραυματισμό της περιοχής γύρω από τα νύχια
 6. Στεγνώνετε καλά τα πόδια σας μετά το μπάνιο, ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα
 7. Κάνετε το μανικιούρ και το πεντικιούρ σας μόνο σε ινστιτούτα που εμπιστεύεστε
 8. Μειώστε τη χρήση τεχνητών νυχιών και βερνικιών
 9. Χρησιμοποιήστε δερμάτινα υποδήματα και βαμβακερές κάλτσες για την καλύτερη υγιεινή των ποδιών
 10. Αποφύγετε να μοιράζεστε κάλτσες και παπούτσια με άλλους

Φρέσκια Ελληνική Ρίγανη

Η ρίγανη είναι πολύ γνωστή για τις θεραπευτικές και φαρμακευτικές της ιδιότητες από την αρχαιότητα. Συγκεκριμένα η Ελληνική ρίγανη (Origanum vulgare ssp. hirtum-heracleoticum) θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως λόγω της πολύ υψηλής της περιεκτικότητας σε καρβακρόλη, που είναι η κύρια δραστική της ουσία.

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης έχει πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων οι οποίες υποστηρίζονται από εκτενείς έρευνες και κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι:

 • θωρακίζει τον οργανισμό σε περιόδους έξαρσης ιώσεων του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού συστήματος

 • ενισχύει την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε μύκητες και βακτήρια

 • έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση (42 φορές ισχυρότερη από αυτή των μήλων και 12 φορές ισχυρότερη από αυτή των πορτοκαλιών)

Το Wild Oregano oil είναι κατάλληλο για:

 • υποστήριξη της άμυνας του οργανισμού ενάντια σε ιούς, βακτήρια και μύκητες

 • ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος

 • υποστήριξη της εντερικής χλωρίδας

 • ενίσχυση του οργανισμού σε περιόδους έντονου στρες

 • διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου

 • απευαισθητοποίηση του οργανισμού από τα αλλεργιογόνα

 • άτομα που υποφέρουν από ρευματικούς πόνους

 • ανακούφιση από τοπικούς δερματικούς ερεθισμούς

 • αντιμετώπιση των αφθών

 • εξισορρόπηση της διάθεσης

 • βελτίωση της δυσοσμίας του στόματος

 • διατήρηση της υγείας των ούλων

 • ανακούφιση των συμπτωμάτων περιόδου

 • ανακούφιση από τσιμπήματα εντόμων

 • βελτίωση της όψης ¨φλοιού πορτοκαλιού¨

 • εξισορρόπηση των διαταραχών της κλιμακτηρίου

Στον παρακάτω σύνδεσμο που μπορείτε να κατεβάσετε, θα βρείτε τον επιστημονικό οδηγό της φαρμακοποιού Αγγελικής Ζαζάνη για τις ιδιότητες του αιθέριου ελαίου της ρίγανης:

Η ιστορία της ρίγανης

Η λέξη ρίγανη προέρχεται ετυμολογικά από τις λέξεις όρος και γάνος που σημαίνει “χαρά του βουνού” και συμβόλιζε την ευτυχία και την ειρήνη. Η Ελληνική ρίγανη, λόγω των ιδανικών κλιματικών συνθηκών της χώρας μας, περιέχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά καρβακρόλης, η οποία είναι η κύρια δραστική της ουσία, με αποτέλεσμα να θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως. Είναι εντυπωσιακό ότι σε ναυάγιο 2400 χρόνων αρχαίου Ελληνικού πλοίου κοντά στη Χίο, βρέθηκαν αμφορείς γεμάτοι με «πολύτιμο αιθέριο έλαιο ρίγανης» οι οποίοι μεταφέρονταν για να διατεθούν σε άλλες χώρες.

Η ρίγανη έχει 42 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από τα μήλα και 12 φορές ισχυρότερη από τα πορτοκάλια και κατατάσσεται στη λίστα με τις οχτώ μεγαλύτερες πηγές οργανικού σιδήρου, μαζί με το συκώτι, το κόκκινο κρέας και τα αυγά. Το αιθέριο έλαιο ρίγανης που παρασκευάζεται από το συγκεκριμένο είδος ρίγανης (Vulgare hirtum – heracleoticum) έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι παρουσιάζει ευρύ φάσμα φαρμακολογικών ιδιοτήτων.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αιθέριο έλαιο ρίγανης με ασφάλεια έως και 2 μήνες συνεχόμενα. Προτείνεται η διακοπή της θεραπείας για 1 εβδομάδα, μετά από 2 μήνες συνεχόμενης λήψης ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας.

Μπορείτε να λαμβάνετε ταυτόχρονα αντιβιοτικά με αιθέριο έλαιο ρίγανης. Το αιθέριο έλαιο ρίγανης έχει δράση κατά της μικροβιακής αντοχής που προκαλούν τα συνθετικά αντιβιοτικά.

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει σε περιπτώσεις άγχους και κατάθλιψης.

Όταν χρησιμοποιείται στις συνιστώμενες δόσεις η χρήση αιθέριου ελαίου ρίγανης είναι απολύτως ασφαλής. Η υπερδοσολογία μπορεί να έχει επιβλαβή αποτελέσματα και να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλειστική διάθεση – διανομή: Healthcode

Μενεμένης 13, 177 78 Ταύρος Αττικής

Τηλ: (30) 210 9408880

Fax: (30) 213 0234428

e-mail: info@oregano4life.gr

NEWSLETTER